به استنتاد نامه شماره ۹۵/۱۰۶/۴/۱۱۹۲۱ص مورخ ۹۵/۵/۲۵ وزارت جهاد کشاورزی در خصوص مشوق صادرات سیب (واردات یک کیلوگرم موز با تعرفه ۵ درصد به ازای صادرات ۱٫۵ کیلوگرم سیب درختی) بدینوسیله به منظور توسعه صادرات سیب و حفظ و توسعه بازارهای هدف ضوابط فنی صادرات این محصول جهت استحضار اعلام می گردد.
الف)ویژگی های سیب صادراتی:
گوشت میوه کاملا سالم و فاد هرگونه عیبی باشد.
میوه بایستی فاقد لک،لک سیاه،ضربه دیدگی،پلاسیدگی،لکه های رنگی روی پوست،زنگار و ترک خردگی در محل دم گاه(ترمیم شده بصورت جزئی یا کامل)باشد.
داخل میوه باید فاقد آثار پوکی ،کم آبی(چروکیدگی)لکه های قهوه ای و اردی شدن باشد.
عیوب جزئی سطحی که بر وضعیت ظاهری،کیفیت کحصول کیفیت نگهداری و بسته بندی میوه تاثیری نداشته باشد مجاز می باشد.
حداکثر مجاز میوه های دارای فساد یا نقص داخلی یک درصد باشد.
ب)بسته بندی:
اندازه و وزن میوه ها در داخل هر بسته یکنواخت باشد.
بسته ها باید دارای منافذی برای تهویه مناسب باشند.
نوع بسته بندی (وزن،اندازه،مواد بسته بندی)براساس تقاضای مشتری می باشد.
ج)نشانه گذاری
نام رقم وزن یا تعداد میوه باید روی بسته ها درج گردد.
عبارت محصول ایران باید روی بسته ها درج شود.
در صوت وجود برند محصول روی بسته ها درج شود.
ضمنا در صورت دخواست مشتری ارائه مرز بیشینه مانده آفت کش ضروری می باشد.