به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زنجان، نشست تخصصی فعالان اقتصادی استان زنجان با معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان فنی و حرفه ای کشور در محل سالن جلسات شهید شهریاری اتاق برگزار شد.

 

 امضای تفاهم نامه همکاری پنج جانبه و بحث و تبادل نظر پیرامون آموزش های مهارتی به نیروی کار در واحدهای تولیدی و صنعتی از جمله مهم ترین مباحث این جلسه بود.

در ابتدای این جلسه محمود ضرابی نایب رئیس نخست اتاق بازرگانی زنجان با بیان اینکه اتاق بازرگانی زنجان دارای ۵۰۶ عضو فعال است که شامل کارت های بازرگانی و کارت های عضویت می باشد و در حال حاضر دوره ششم کاری خودش رو در حال گذراندن است، اظهار کرد: آموزش در کسب و کار و تولید و همچنین وجود و حضور نیروی کار ورزیده و آموزش دیده در بخش تولید و صنعت و همچنین بازرگانی  یکی از اساسی ترین موضوعات برای پویایی و به روز بودن یک جامعه به ویژه در بخش اقتصادی است.

وی با اشاره به اینکه اتاق بازرگانی زنجان در راستای رسالت ها و برنامه های خود موفق شده برای چند سال متوالی رتبه برتر کشور رو در بخش آموزش کسب کند، تصریح کرد: محور برنامه های آموزشی اتاق مبتنی بر مهارت آموزی اعضاء اتاق،  فعالان اقتصادی و علاقمندان می باشد و تنها در در ۷ ماهه اول سال جاری ،  ۴۱۳۶۶ نفر ساعت آموزش دیدند و این راه همچنان ادامه دارد.

 

نایب رئیس نخست اتاق بازرگانی زنجان با بیان اینکه از مهم ترین این دوره ها می توان به بازاریابی دیجیتال ،تحلیل و مشاوره کسب و کارها ،نحوه تجارت با کشورهای حوزه اوراسیا، امور گمرکی و ترخیص کالا، اصول قوانین صادرات و واردات، مدیریت برند و برند سازی، آشنایی با ارزهای دیجیتال، گام های تجاری سازی یک ایده و روانشناسی فروش و روشهای متقاعد کردن مشتری و غیره اشاره کرد، گفت: مهارت و کسب این مهم بسیار مهم و اساسی است و هرچه این موضوع رو تقویت کنیم در واقع جامعه رو به سمت پویایی و تولید سوق داده می شود و به تبع یکی از دغدغه های دولت که کاهش تقاضا برای کار دولتی نیز کاهش پیدا خواهد کرد.

در ادامه محمدرضا آبی پور معاون هماهنگی اقتصادی استانداری زنجان در این جلسه با تأکید بر اینکه حضور نیروی کار ماهر از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، اظهار کرد: دنیای امروز به این نیروی کار متخصص نیاز دارد و ما نیز باید در کشور انگیزه لازم را برای افراد در راستای مهارت آموزی ایجاد کنیم.

 

وی با اشاره به اینکه آموزش و کسب مهارت از اهمیت بسیار بالایی در دنیای عصر حاضر برخوردار است، تصریح کرد: برای افراد باید پیوست مهارتی تعریف کرده و هرچه بیشتر در راستای مهارت آموزی تلاش کنیم.

 

در ادامه محمدرضا انصاری رییس سازمان فنی حرفه ای استان زنجان با اشاره به بحث آموزش در صنایع و جوار کارگاهها گفت: در کنار هوش مصنوعی، تجزیه و تحلیل داده ها، گوشی‌های هوشمند، ربات ها و پهپادها و … که وارد بنگاه های اقتصادی شده اند موضوع مهارت گرایی بسیار اهمیت دارد.

وی ابراز کرد: با برنامه‌ریزی و تقویت و نیروی کار ماهر و تکنسین ها باید هر چه بیشتر در راستای آموزش در عصر کنونی حرکت کرد.

مهدی رنگ رونا عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی زنجان نیز در این جلسه با بیان اینکه برای کارآفرینان و بخش خصوصی حفظ و نگهداری و جذب کارگران ماهر یک دغدغه اصلی است که  هرچه بیشتر باید مد نظر باشد، گفت: اکثر واحدهای تولیدی امروز با مشکل نیروی کار ماهر برخوردار هستند و با توجه به پتانسیل هایی که در استان زنجان در حوزه‌های مختلف چون صنایع سرب و روی، تولید برق و الکترونیک و آی تی و … وجود دارد، سازمان فنی و حرفه ای استان می‌تواند در این زمینه کمک حال باشد.

 

 وی با بیان اینکه در بخش معدن نیز تربیت کارشناسان متخصص می تواند مورد توجه باشد، ابراز کرد: استفاده از تجارب کشورهای دیگر در آموزش نیروی کار متخصص از جمله آموزش نیروی کار در حوزه حمل و نقل بین المللی و اتصال آن به هاب لجستیک بین المللی موضوع بسیار مهمی می باشد.

محسن حمیدی عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی زنجان با اشاره به مهم و پر ثمر بودن آموزش مهارت، خاطرنشان کرد: در این زمینه دستگاه‌های مختلف همکاری لازم را داشته باشند، نیاز امروز صنعت به تولید به حساب و در همان راستا برای آموزش‌های قدم برداشته شود.

 

 ولی الله منصوری عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی زنجان نیز با اشاره به اینکه آموزش از مهم ترین نیازها در بخش معدن است، گفت: آموزش برای متخصصین ماشین‌آلات یکی از نیازهای مهم معادن در اثر حال حاضر می باشد ، همچنین می‌توان از ظرفیت آموزش دانشجویان در معادن برای تربیت نیروی کار درآینده نیز استفاده کرد.

 

حمید توکلی دبیر کل اتاق بازرگانی زنجان نیز در این جلسه با اشاره به آمادگی اتاق بازرگانی زنجان برای همکاری های مشترک با سازمان آموزش فنی حرفه ای در راستای تجهیز مرکز نیمه‌کاره آموزش فنی و حرفه ای و راه اندازی آن با همکاری مشترک اتاق بازرگانی زنجان گفت : آموزش‌های بلندمدت و استفاده از تجارب کشورهای صنعتی در ایجاد مراکز آموزشی بسیار مهم است، همچنین می توان ایجاد مراکز آموزش در شهرک‌های صنعتی را که بسیار مهم و حائز اهمیت است، مورد توجه قرار داد.

در پایان این جلسه علی اوسط هاشمی رئیس سازمان فنی حرفه ای کشور با بیان اینکه عصر امروز عصر منابع انسانی ماهر است، خاطرنشان کرد: مدرک‌گرایی دیگر مورد توجه نیست و مهارت در اولویت قرار گرفته و امروز عصر آموزش های شناور و گزینش سخت منابع انسانی است.

 

وی با تاکید بر اینکه راه عبور از کسالت و بیکاری گرایش به مهارت است، ابراز کرد: این مهم باید هرچه بیشتر تقویت و مورد توجه و ترویج قرار بگیرد زیرا یک کار فرهنگی است و مشوق ها و مزیت های خاص خود را می طلبد تا در افراد احساس آموزش ایجاد شود.

 

رئیس سازمان فنی حرفه ای کشور با بیان اینکه استعدادیابی باید کرده و بر همین اساس افراد را هدایت کنیم، گفت: در بخش های مختلفی باید افراد آموزش دیده به کار گرفته شود و تناسب بین مشاغل در کشور ایجاد شود تا از انباشت بیکاری جلوگیری کرد.

هاشمی با اشاره به اینکه بر اساس برنامه‌ریزی جهان از سال ۲۰۲۵ تا ۲۰۵۰ دنیا به سمت سلطنت مهارت و اداره از آن طریق حرکت خواهد کرد، ابراز کرد: این مهم انقلاب مهارت نامگذاری شده که جهان به آن رسیده است.

وی در پایان گفت: اتاق مرجعیت جریان سازی را در بخش های مختلفی چون بازرگانیف صنعت، تولید و کشاورزی و معدن بر عهده دارد، ولی باید نقشه راه جامعه برای دستیابی به نیروی کار ماهر لازم برنامه ریزی و اجرا کند.

 

عضویت در خبرنامه

اگر دوست داريد جديدترين مطالب سايت براي شما ارسال شود ايميل خود را در کادر زير وارد کنيد: