با رشد صنایع و توسعه صادرات در استان زنجان،بخصوص در سالهای اخیر، نیاز به تشکیل اتحادیه صادرکنندگان بیشتر و بیشتر محسوس می گردید که خوشبختانه با همت مسئولین استان، بخصوص اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی و همچنین سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان، اولین مجمع موسسین اتحادیه صادرکنندگان استان زنجان در مورخ ۱/۱۱/۹۲ با هماهنگی اتاق ایران تشکیل و اعضاء هیئت مدیره اتحادیه انتخاب شدند.
خلاصه مهمترین دلایل ایجاد این تشکل:
۱- مشارکت گروهی در برنامه ریزی،تصمیم گیریها و ساماندهی صادرات و افزایش کیفی خدمات رسانی به واحدهای صادراتی عضو اتحادیه.
۲- استفاده حداکثری از توانمندیهای استان و افزایش بهره وری در جوانب مختلف.
۳- ارائه خدمات مشورتی،تکنیکی،حقوقی،مالیاتی و غیره به اعضاء اتحادیه.
۴- مشارکت گروهی در تهیه و تنظیم پیش نویس قوانین و مصوبات مرتبط با صادرات کالاها و خدمات بطوریکه حافظ منافع اعضاء اتحادیه و اقتصاد و مصالح ملی باشد.
۵- جلوگیری از انجام فعالیتها و رقابتهای ناسالم در داخل و خارج کشور در بین اعضاء اتحادیه.
۶- برنامه ریزی برای جذب سرمایه،دانش فنی و در صورت نیاز نیروی انسانی ماهر و متخصص،از منابع خارجی بمنظور رشد و ارتقاء کیفی و کمی اعضاء اتحادیه.
۷- تشکیل جلسات با مراکز علمی-آموزشی بمنظور آموزش و تربیت کادر متخصص و اپراتوراهای ماهر در رشته های مختلف صنعتی، کشاورزی، بازرگانی و نیز خدمات فنی و معرفی آنها به واحدهای مربوطه در تخصص های مورد نیاز اعضاء اتحادیه.
توضیح اینکه با این عمل کمک شایان و موثری به افزایش توان علمی و تخصصی نیروهای جوان و جذب آنها به بازار کار و کمک به رفع معضل بیکاری در منطقه می گردد.
۸- هماهنگی با ادارات دارائی،گمرک و سازمان تامین اجتماعی که در امر خدمات و صادرات کالا در مواردی از قبیل استرداد مالیات بر ارزش افزوده، امور بیمه ای مربوط به پرسنل و حمل و نقل و صادرات کالا، خدمات رسانی می نمایند. (بمنظور رفع موانع و مشکلاتی که بطور معمول باعث سردرگمی ، اتلاف وقت و ایجاد مشکلات برای اعضا اتحادیه می باشند.
۹- هماهنگی با ادارات و سازمانهائی که بنوعی در تولید و صادرات با رعایت ضرورتهای کیفیتی (اداره استاندارد)،ضرورتهای بهداشتی(اداره بهداشت) و یا ضرورتهای زیست محیطی(سازمان حفاظت از محیط زیست دخیل هستند بمنظور انتقال مشکلات و پیشنهادات اعضاء اتحادیه و پیگیری جهت اقدامات مربوطه.
۱۰- هماهنگی با بانکهای عامل از جمله بانک توسعه صادرات در جهت تعامل و همکاری با صادرکنندگان عضو اتحادیه بمنظور تامین سرمایه در گردش و رفع نیازهای مالی آنها .
در پایان این بخش بر این باور مجدداً تاکید می گردد موفقیت و پیشرفت اتحادیه صادرکنندگان در گرو حمایت بنگاه های صادراتی و مسئولین استان و افزایش ضریب نفوذ اتحادیه در جامعه صادرکنندگان استان می باشد.